Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ухапа го паяк: Мъж е в токсикологията в Скопие

08 юли 2024, 11:57 часа • 1640 прочитания

Мъж е приет в токсикологията в Скопие след ухапване от паяк, съобщава македонската медия Телма. 

Той бил ухапан от отровен паяк, наречен "Черна вдовица". Първоначално бил приет в болницата в Струмица, където му е оказана спешна помощ, но по-късно прехвърлен в Университетската клиника по токсикология в Скопие.

Ще оцелее ли?

"През уикенда беше приет пациент в изключително тежко общо състояние поради ухапване от насекомо, което според информацията на дежурния лекар от Многопрофилната болница в Струмица и изявлението на пациента е било черно насекомо, което прилича на паяк. Според клиничната картина и клиничните прояви, пациентът е ухапан от паяк "черна вдовица" (Latrodectus), насекомо, чието ухапване може сериозно да застраши здравето и живота", уточнява директорът на токсикологията.  Към момента състоянието му е стабилизирано. ОЩЕ: Как се разпознава ухапването от паяк?

Подробности за паяка

Паяците от вида Latrodectus живеят на всички континенти с изключение на Антарктида. Така наречената европейска черна вдовица живее в южните части на Европа, в Средиземно море, в района около Каспийско море (Кавказ) и около Черно море. Има силна отрова, ухапаният изпитва силна и неприятна болка, но рядко случаите завършват фатално, уточняват от медията. ОЩЕ: Кои са най-опасните ухапвания от паяк?

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес