Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Учете украинския химн: В Курск се случва репетицията на бъдещето

13 август 2024, 17:58 часа • 3909 прочитания

"През 2022 г. украинските граничари държат дни наред напълно неприспособени позиции, включително когато са обкръжени. Защото се сражаваха за земята си.

През 2024 г. руските граничари просто се предават на тълпи на малки групи нашественици. За пореден път. Винаги е било така."

Така сравнява събитията от началото на руската инвазия в Украйна през зимата на 2022 година с днешните събития в руската Курска област, където настъпват украинските сили, руският журналист Аркадий Бабченко, който е яростен критик на путинската политика.

Още: Руското военно министерство призна, че украинците са на 40 км от Курск (КАРТА)

Ето какво още пише той в телеграм канала си, припомняйки и събитията от Втората световна война, част от които впоследствие бяха митологизирани: 

"Митът за подвига на съветските граничари бе създаден след войната - неговият главен архитект бе Владимир Басов (съветски режисьор, създал филми за Великата отечествена война, както в Русия наричат Втората световна война - бел.ред.), [...] носител на наградата на КГБ.

А през 1941 г. границата просто се срива напълно. Стотици хиляди се предават в плен. Граничарите са изоставени от държавата си. Просто нямаше армия. Наложи се Сталин да приеме заповед № 227 - по-известна като "Нито крачка назад". И само екзекуциите и баражните отряди (наказателни отряди в тила на съветската армия, които разстрелвали опитващите се да бягат войници - бел.ред.) успяха да спрат бягащата армия - и то чак при река Волга. Чак към средата на европейската част на Русия.

Край Суджа сега тече поредната репетиция. Репетиция на разгрома на фашистката държава.

Още: Удар по руския престиж: Ще стане ли Курск повратната точка във войната?

Забелязахте ли, че в съвременните видеоклипове всичко е същото като в кинохрониката от 1945 г. от Берлин?

Местните жители (руските жители в Курска област днес - бел.ред.) с объркани физиономии, неразбиращи как е могло всичко това да се случи, послушно протягат документите си към армията освободителка, гледайки я в очите, и питат какво ще се случи с нас сега. Усмихващите се войници победители - макар и тактически, но засега победители - придвижващи се на американски бронирани машини по кръстопътищата. Иди, учи украинския химн, глупако, сега ще те набием, ето какво ще се случи.

Абсолютна липса на власт, луд диктатор в бункера, Хитлерюгенд в окопите, пуснат с последната надежда да спре танковете...

Репетиция на едно минало-бъдеще.

Още: Уплашени сме, искаме вкъщи: Пленени руски наборници от Курск молят Путин за помощ (ВИДЕО)

И то ще се случи. Неизбежно ще се случи. Да, не точно днес. Да, не и утре. Вероятно не след година или дори след пет. Но непременно ще се случи."

Това пише руският журналист и завършва с думите: "Слава на Украйна!"

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес