Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Треньорката на любовницата на Путин се развежда - така ли се крият пари от западни санкции?

20 май 2022, 13:26 часа
Реклама

Треньорката на руския национален отбор по художествена гимнастика Ирина Винер се развежда със съпруга си милиардер Алишер Усманов след 30-годишен брак.

Новината предизвиква много коментари, тъй като двойката е смятана за едни от най-стабилните в руския спорт.

Молбата за развод е подадена на 4 май. Усманов е ищецът, а Винер - ответник. Засега не е ясно каква е причината за развода.

През март т.г. Усманов попадна под действието на санкциите на ЕС, САЩ и Великобритания. Яхтата му Dilbar на стойност 600 млн. долара бе конфискувана от властите в Хамбург. Остров Ман отмени регистрацията на самолета на Усманов Airbus A340-300 на стойност 350 млн. долара. Самолетът има собствено име "Бурхан".

Алишер Усманов има дялове в "Металоинвест", "Мегафон" и "AliExpress Russia". Forbes оценява състоянието му на 11,5 млрд. долара.

Ирина Винер е президент на руската федерация по художествена гимнастика, от 2001 година отговаря за националния отбор. Нейни възпитанички са олимпийските шампионки Алина Кабаева, Евгения Канаева и Маргарита Мамун. Известна е със строгите си методи и спорни практики при тренирането на гимнастичките.

Алина Кабаева. Снимка: Getty images

В коментарите под съобщението за развода на двойката преобладава мнението, че това е ход, благодарение, на който да бъдат запазени милионите на Усманов.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес