Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Съперник на Путин за смъртта на Навални: Моля се да не е вярно

16 февруари 2024, 14:41 часа • 2344 прочитания

Борис Надеждин, когото Централната избирателна комисия на Русия отказа да регистрира като кандидат за президент, коментира с нотка на съмнение новината за смъртта на Алексей Навални на 16 февруари.

Най-големият съвременен опозиционер на диктатора Владимир Путин е издъхнал днес в затвора.

Още: Последното видео на Навални (ВИДЕО)

Надеждин се съмнява

"Новините за смъртта на Алексей Навални се появиха днес на уебсайтовете на Федералната служба за изпълнение на наказанията и следствения отдел на Следствения комитет на Ямало-Ненецкия автономен окръг. Редакцията на моята централа се свърза с двата отдела - първият отговори, че "информацията се проверява", вторият замълча след въпроса, а малко по-късно затвори слушалката", написа Надеждин в "Телеграм".

"Адвокатите и поддръжниците на Алексей все още не са разпространили никаква допълнителна информация. Знае се само, че адвокатът е отлетял за Харп, където се намира колонията. Очакваме потвърдена информация", добави той.

Още: Захарова: Мигновената реакция на НАТО за смъртта на Навални е „саморазобличителна“

"Моля се информацията да се окаже невярна. Алексей е един от най-талантливите и смели хора, които познавам в Русия", завърши публикацията си Надеждин.

Само че говорителят на Кремъл Дмитрий Песков де факто потвърди новината, като заяви, че президентът е бил уведомен.

Снимка: Алексей Навални, Facebook

Навални не е имал никакви оплаквания?

Починалият руски опозиционер не е имал оплаквания, свързани със здравословното състояние. Това съобщи Комисията за обществен мониторинг на Ямало-Ненецкия автономен окръг, където политикът излежаваше присъдата си - близо до Полярния кръг.

Още: Христо Грозев: Навални беше окончателно убит от Путин днес

Повече подробности не се съобщават, ако се съди по съобщението, цитирано от РБК.

Отделът на Федералната служба за изпълнение на наказанията за Ямало-Ненецкия автономен окръг съобщи за смъртта на Навални. В съобщението се посочваше как на опозиционера му призляло след разходка, припаднал, а след това починал. Проведени били всички необходими реанимационни мероприятия, но те не са дали "положителен резултат".

Още: "Срам за БНР - рупор на апологети на режима на Путин": Политолог за убийството на Алексей Навални (СНИМКА)

Всичко за смъртта на Навални четете тук.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес