Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Свидетел на атентата в Ница: Нямаше достатъчно полиция (ВИДЕО)

15 юли 2016, 15:13 часа • 3277 прочитания

"Част от крайбрежната алея, включително и пътя беше затворена. Всички се разхождаха... Когато парадът приключи, автомобилната част бе оставена за пешеходна. Явно камионът е пробил загражденията, което не е било трудно – металните конструкции бяха леки." Това разказва за РИА Новости Алина Шабанова, която е била на мястото на трагедията в Ница, отнела живота на 84 души, сред които много деца.

"В средата имаше сцена, на която свирееше рок група. Когато фойервеките приключиха, групата започна да свири отново, зрителите стояха около сцената. През нощта Ница пустее, всички се насочват към крайбрежната улица, затова тълпата е била голяма", допълва още тя.

По думите ѝ атентатът е станал 5-6 минути след края на фойерверките.

Шабанова смята, че нивото на безопасност по време на мероприятието е било недостатъчно високо. По думите ѝ ако по време на парада е имало полиция, то след края му почти не е имало такава.

Друг свидетел - Кира Калинина, също казва, че камионът е тръгнал 7-10 минути след салюта. По думите ѝ тогава основната тълпа се е разотишла, иначе е щяло да има много повече жертви.

Московчанката Олга Яковлева, която по време на трагедията е била на кораб край Ница, е получила телефонно обаждане от своя приятелка, която се намирала на крайбрежната улица, за да ѝ каже, че на мястото има паника, изстрели, убити хора.

По думите на Олга в продължение на 15 минути не е имало никакви потвърждения за случилото се, в това време по телевизията са показвали празненството на Айфеловата кула. След това предаването е било прекъснато със съобщение за атентата.

ВИЖТЕ ВИДЕО

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес