Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Щетите в най-голямото руско пристанище от украински дронове са големи: Руски източник (ВИДЕО)

17 май 2024, 10:52 часа • 5274 прочитания

Най-малко 2 петролни рафинерии и 2 терминала са били ударени при нощната атака с дронове срещу най-голямото руско пристанище Новоросийск. Това твърди руският опозиционен информационен телеграм канал ASTRA на база свои източници.

Според инфромацита, щети и повреди има в петролния терминал в Новоросийск, както и в този на Импортпищепром. Във втория терминал са ударени два резервоара с гориво (обстрелът на този терминал е в първото видео): Украйна съсипа с дронове Новоросийск - най-голямото руско пристанище (ВИДЕО)

Освен това, е имало атака срещу петролното депо на "Газпром" в село Кириловка и петролното депо Грушовая Балка на "Транснефт". Няма жертви според руската информация.

След атаката местни жителите съобщиха, че пристанището в Новоросийск е останало без ток. Зам.-кметът забрани на жителите да излизат от домовете си рано сутринта, движението в града също беше блокирано и градският транспорт не работеше.

Руското военно министерство твърди, че над региона са свалени 44 дрона. Предвид купищата видеа от мястото на събитието или това е лъжа, или още дронове не са били свалени и са нанесли успешни удари.

Още: Атака с дронове: Украйна спря тока в Севастопол (ВИДЕО)

Други поражения

Извън случилото се в Севастопол, в Белгородска област изглежда е ударена база с гориво. Там уж са свалени 6 дрона тази нощ, според руското военно министерство. Общо за нощта руската ПВО е свалила 102 дрона, според министерството.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес