Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Серия атаки с дронове и ракети по цели в поне три области в Русия (ВИДЕО)

14 август 2024, 06:43 часа • 3234 прочитания

Поредна нощ, белязана от атака с дронове и ракети в Русия. Под обстрел са били три руски области – Воронежка, Курска и Орловска.

Още: Украйна засипа Русия с дронове - най-мощната украинска атака досега (ВИДЕО)

Съгласно данните досега изглежда сякаш най-сериозна е била атаката във Воронежка област. Цел е бил град Борисоглебск. Там има военно летище, но освен това има и авиационен завод – в този град се произвеждат руските електронни заглушителни комплекси "Борисоглебск-2":

Губернаторът на Воронежка област Александър Гусев написа в официалния си канал в Телеграм, че има "голям брой свалени дронове от самолетен тип". Имало и "незначителни щети по жилищни сгради, стопански постройки и превозни средства", както и подпалени "сухи треви", но не било позволено на пожарите да се разпространят:

Още: Атака срещу руско военно летище - този път близо до Москва (ВИДЕО)

В Курска област, почти цяла нощ губернаторът Алексей Смирнов публикува в канала си в Телеграм предупреждения за атаки с дронове и ракетни удари. Информация за щети той не дава – единствено в една от публикациите твърди, че руската ПВО свалила 4 ракети.

В Орловска област дронове са забелязани в района на Анахино, има видео от този момент – чува се шум на стрелба, както и цветисти обяснения на снимащия как войната дошла:

Още: Ново руско военно летище е в пламъци: Атака с дронове на Украйна в Липецк (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес