Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руснакът, чиято дъщеря нарисува антивоенна рисунка, е на свобода - може обаче да не е задълго (ВИДЕО)

15 октомври 2024, 16:48 часа • 597 прочитания

Алексей Москальов, който беше обвинен от руски съд в дискредитиране на армията на диктатора Владимир Путин заради свои публикации и антивоенна рисунка на дъщеря му, излезе на свобода.

Той бе осъден на две години затвор заради постовете си за убийството на цивилни в Буча. Москальов се опита да напусне Русия, но режимът на беларуския диктатор Александър Лукашенко го задържа и го екстрадира по искане на Москва.

Още: Няколко смели младежи демонстрираха как Путиновият режим се отнася с детската невинност (СНИМКИ)

Сега бащата на ученичката от Тулска област беше освободен от наказателна колония и се срещна с Маша, съобщи ОВД-Инфо, като се позова на адвоката на Москалов Владимир Билиенко. Кадри в социалните мрежи показаха как мъжът се прегръща с дъщеря си.

Маша Москальова беше отведена в приют, а след това - предадена на майка си, която не е общувала с нея от няколко години. Преследването на бащата и дъщерята започна, след като ученичката нарисувала антивоенна картина в час по изобразително изкуство.

Още: Арест за плюене в кутия за дарения за руската армия. 13 г. затвор, защото пращаш пари на майка си в Украйна (ВИДЕО)

Може да има ново дело срещу Москальов

Възможно е да бъде образувано ново наказателно дело срещу Алексей Москалов, заяви самият той на излизане от наказателната колония. Малко преди освобождаването му служители на Федералната служба за сигурност (ФСБ) са разпитвали хора от неговото подразделение в колонията. Специалните служби се интересували от разговорите на Москальов с други затворници.

Освободеният руснак смята, че по този начин службите за сигурност може би подготвят ново наказателно дело срещу него.

Още: Критикуваш Путин, че не печели бързо в Украйна - отиваш в затвора

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес