Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руснаците засипаха Харков с авиобомби КАБ, убиха момиченце на детска площадка (ВИДЕО)

30 август 2024, 16:03 часа • 1624 прочитания

Руските сили предприеха нова атака с въздушни бомби срещу втория по големина украински град Харков на 30 август.

В следобедните часове властите съобщават, че се чуват силни експлозии. Има и данни, че в част от града е спряно електричеството. Нападението е взело най-малко 5 жертви, включително 14-годишно момиче, има и поне 40 ранени.

Още: Жертва и ранени при руски удар в Суми, има пожари и щети по жилищни сгради (СНИМКИ)

Жертви и ранени

„Един от ударите е попаднал в централната част на града, в гражданската инфраструктура. Информацията за разрушенията и жертвите се уточнява“, пише кметът Игор Терехов в Telegram. "Бъдете внимателни - врагът продължава да изстрелва противотанкови ракети".

По-късно той добави, че в 12-етажна жилищна сграда в индустриалния квартал има пожар и частични разрушения. 

"Разполагаме и с предварителна информация за нападение в Немишлянския район. В центъра, изглежда, няма жертви, но се прави оглед на мястото, където е ударила КАБ", заяви Терехов, потвърждавайки за нападение с въздушни бомби КАБ.

Още: Убити и ранени при нови руски атаки в Харковска област

После кметът написа, че в квартал "Немишлян" руснаците са убили дете - момиченце, на детска площадка. Поне още трима души в района са били ранени.

Трима души вече са загинали в горящата висока сграда в индустриалния район. А горящата жилищна сграда се срути частично.

И град Чугуев в Харковска област е станал обект на атака, съобщи областният управител Олег Синегубов в канала си в Telegram. При един от ударите е пострадало учебно заведение в Харков, посочи той. След това уточни - загинали са 5 души, ранени са 40, 20 от тях са в тежко или крайно тежко състояние. По-късно стана ясно, че ранените са 59 и че има още една жертва т.е. убитите са 6.

Още: Украйна унищожи 700 управляеми бомби KAB на руското военно летище в Липецк? (ВИДЕО)

Ранени при атака в Курахово

Най-малко петима души са били ранени в резултат на обстрел на Курахово - град в Покровския район на Донецка област. Именно в Покровското направление се водят най-тежките сражения на фронта.

По данни на областната администрация - градът е бил обстрелван чрез ракетна установка "Ураган", имало е попадения в жилищна триетажна сграда, административна сграда и магазин. Възможно е под развалините да има хора. Спасителната операция продължава.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес