Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руското военно министерство се моли на "Вагнер": Осъзнайте грешката си

24 юни 2023, 10:02 часа • 24786 прочитания

На фона на въоръжения бунт, подет от собственика на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин, който обяви, че напредва с хората си към руската столица Москва, от руското военно министерство се обърнаха към бойците му със следното специално обръщение:

  • "Бяхте подмамени в криминалната авантюра на Пригожин и участие във въоръжен бунт;
  •  Много от вашите другари от няколко отряда вече осъзнаха грешката си, като помолиха за помощ да могат да се върнат безопасно в местата на постоянната си дислокация; 
  • Такава помощ от наша страна вече е оказана на всички обърнали се към нас бойци и командири; 
  • Моля, бъдете разумни и се свържете с представители на руското министерство на отбраната или правоприлагащите органи възможно най-скоро; 
  • Ние гарантираме безопасността на всички."

Припомняме, че на 23 юни вечерта лидерът на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин заяви, че редовната руска армия е нанесла ракетен удар по тиловите лагери на неговите наемници като в резултат на това сред тях има огромен брой жертви. Пригожин: Руските военни нанесоха ракетен удар по "Вагнер", имаме огромни загуби. Ще отговорим! 

Той заяви още, че руският военен министър Сергей Шойгу страхливо е избягал от Ростов на Дон и „това същество ще бъде спряно“. Според лидера на вагнеровците „нападналите тиловите лагери на частната военна компания ще бъдат наказани“.

"Ние сме 25 000 и ще разберем защо е този хаос в държавата. Който иска да се присъедини към нас. Трябва да сложим край на това безобразие" - така Пригожин призова всички руснаци да се присъединят към действията му, които са насочени срещу руското военно командване.

Същевременно Федералната служба за сигурност (ФСБ) започна дело срещу Пригожин по обвинение в призоваване към въоръжен бунт.

Тази сутрин Пригожин заяви, че контролира всички военни обекти в Ростов на Дон и поиска военният министър Сергей Шойгу и началникът на Генералния щаб на руските сили Валерий Герасимов да му бъдат предадени. В противен случай той заплаши, че продължава с хората си към Москва. ОЩЕ: Пригожин: Всички военни обекти в Ростов на Дон заедно с летището са под контрола на "Вагнер" (ВИДЕА)

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес