Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руско зверство: Управляема бомба порази Харков и взе цивилни жертви (ВИДЕО)

30 юни 2024, 18:45 часа

На 30 юни следобед руските войски атакуваха Харков с управляема авиобомба КАБ. Началникът на областната администрация Олег Синехубов съобщи, че към 18:00 ч. броят на ранените в резултат на удара по втория по големина украински град е нараснал на 9. Има един загинал.

Реклама

"Ударът е нанесен в терминала на "Нова поща". Ранени са девет души. Сред тях има 8-месечно дете и жена, а останалите са мъже. Един мъж, служител на пощенската станция, е починал. Осем автомобила бяха унищожени, десетки бяха повредени. Отломките все още се разчистват. Възможно е на мястото на удара да е имало девет души, те се издирват", съобщи той.

Още: Брутален удар: HIMARS порази общежитие на руски военни в Первомайск, има жертви (ВИДЕО)

Ужасяваща картина

Местната медия "Suspilne", която се позовава на началника на полицията в региона Владимир Тимошко, пише, че загиналият в резултат на удара е бил на около 40 години: "Тялото е било разчленено, така че ще бъде използвана лаборатория за идентифициране на ДНК. Семейство с бебе се е намирало в близост до мястото на удара - в резултат на взривната вълна детето е паднало на тротоара, така че е получило физически наранявания".

Още: С противотанкови ракети: Руските войски удариха село Циркуни край Харков, има ранени

Управляемата бомба е ударила камион и че повече от 10 автомобила са били унищожени, пише УНИАН.

Според кмета Игор Терехов експлозията е станала около 16:30 часа. "КАБ удари почти в центъра на града. В гражданско предприятие. На мястото има пожар. Има ранени", пише той.

Още: Парламентарната асамблея на ОССЕ призна руския геноцид над украинския народ

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес