Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руските милиционери избягаха от терористите в "Крокус": Разкрития на свързван с ФСБ източник

03 април 2024, 10:42 часа
Реклама

Руската милиция и то въоръжена е охранявала зала "Крокус Сити Хол" на Шаман през месец март, но не го е направила на концерта на група "Пикник", който се превърна в кървава терористична атака. Това твърди в своя публикация свързваният с ФСБ руски телеграм канал ВЧК-ОГПУ.

"Организаторът на концерта на "Пикник" беше изненадан от този факт и изпрати искане до Министерството на вътрешните работи в Красногорск с молба за въоръжена полицейска охрана. На нея беше отговорено формално, въоръжени полицаи не бяха върнати да пазят залата", твърди каналът. И уточнява – резултатът от тази кореспонденция е, че в "Крокус Сити Хол" имало само двама милиционери, на главния вход и никой по периметъра на залата.

"Служител със служебно куче от Министерството на вътрешните работи в Красногорск беше в "Крокус" и инспектира залата от 17:00 до 18:00 часа, за което беше съставен съответен протокол. След огледа залата беше затворена, а на мястото пристигнаха двама невъоръжени охранители. Един от тях, в униформа, беше уловен на видеозапис на очевидец да стои до водач на охранително куче, облечен в палто с надпис "Полиция" на гърба. Веднага след началото на стрелбата и двамата полицаи избягали заедно с цивилните", обобщава ВЧК-ОГПУ, като уточнява, че самоличността на двамата служители на реда се пази в тайна и няма данни, че те ще бъдат съдени за нещо: Имало е полиция в момента на атаката в "Крокус Сити Хол" и тя е избягала: Твърдение (ВИДЕО)

Руската милиция спи удобно

Отделно, ВЧК-ОГПУ твърди, че работещите в областната дирекция на руското МВР (Павшино), която се намира в същия комплекс сгради, където е "Крокус Сити Хол", трябвало да застъпят на дежурство в 21:00 часа московско време. Това го казал началникът им – Александър Гриценко. На всичкото отгоре, след като разбрал за атаката, Гриценко наредил на подчинените си да идат в сградата на руското МВР в Красногорск, казва ВЧК-ОГПУ. Припомняме, че атаката започна в 19:58 часа: Възстановка: Как се случи касапницата в "Крокус Сити Хол", Москва (СНИМКИ и ВИДЕО)

Часове след като атаката стана факт и бяха арестувани първите заподозрени, се появи информация с геолокализация, показваща къде се намира най-близкото поделение на руската милиция – на мерти от залата, припомнете си: Признания чрез бой: ВИДЕА с арестувани за кървавата баня в Москва и много съмнения

Сега ВЧК-ОГПУ казва, че милиционерите в Павшино са общо 26, а 20 от тях е трябвало да са на дежурство, когато стана атаката. Повечето обаче се прибрали, защото им свършил работният ден. Все пак е имало специално въоръжен оперативен дежурен, както и други служители, имало е и оръжеен арсенал на разположение. Началникът на смяната Роман Гриненко е близък приятел с началника на МВР-Красногорск Николай Жуков, обяснява ВЧК-ОГПУ. Гриненко потвърдил, че неговата смяна и на служителите му трябвало да почне в 21:00 часа.

Потвърдено загиналите при атаката вече са 145 души:

Междувременно, чеченското опозиционно движение 1ADAT съобщи, че чеченецът Ашкаб Успанов е бил убит, след като е задържан като заподозрян за атаката в "Крокус Сити Хол". Движението казва, че той е бил жестоко бит:

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес