Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Руският Google" показва в пълни подробности руските военни бази, но крие израелските (СНИМКИ)

05 октомври 2024, 19:50 часа • 1135 прочитания

Картите на "Яндекс" (руският еквивалент на Google) показват в пълни детайли руски военни летища и бази, докато израелските са замъглени. Тази констатация препубликува популярният руски военно-пропаганден канал "Рибар", създаден и поддържан от бившия говорител на руското военно министерство Михаил Звинчук.

Фактът, че това е така, беше отчетен след като Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) успяха да поразят 30 000 тона боеприпаси в руския склад при Торопец, Тверска област: 17 земетресения близо до Москва: Резултатът от взривени от украинците ракети, включително от Северна Корея (ВИДЕО)

"Мнозина бяха възмутени, че Yandex.Maps услужливо показва ключови съоръжения на руската армия. Сателитни изображения, на които можете да различите много интересни детайли: хангари, складове и дори отделни части от оборудване и оръжия.

Напоследък в центъра на вниманието са не само руските, но и израелските военни складове и летища. И изведнъж се оказа - вижте снимките (по-долу - на "Енгелс" и на израелската база "Неватим") - че най-важната военновъздушна база на израелските военновъздушни сили е замъглена на картите на "Яндекс". А най-важното летище на руските въздушно-космически сили - "Енгелс" - може да се види в целия му блясък", гласи констатацията.

И следва важният въпрос: "Правилно ли разбираме, че за руската компания "Яндекс" сигурността на израелските военни обекти е по-важна от сигурността на руските военни обекти?"

Още: ЕС отмени санкциите срещу съоснователя на Yandex Аркадий Волож

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес