Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руски оръжеен склад в пламъци: Атака с дронове или с крилати ракети на руска територия (ВИДЕО)

24 август 2024, 07:57 часа • 3449 прочитания

Поредна атака с дронове стана тази сутрин в Русия - този път във Воронежка област. Има обаче предварителни данни, че всъщност ударът е нанесен с крилати ракети "Нептун" - те са украинско производство. Впоследствие се появи информация, че става въпрос за ново украинско оръжие - ракета-дрон на име "Паляница".

Още: Страховитото ново украинско оръжие "Паляница" за първи път бе използвано срещу руснаците (ВИДЕО)

По предварителни данни е ударен склад за оръжие в Острогожск. Губернаторът на областта Александър Гусев признава в официалния си канал в Телеграм, че е имало атака, но от думите му излиза сякаш не е нищо особено. Първо съобщава, че имало свален дрон от самолетен тип и в резултат на това паднали отломки и избухнал пожар в местност със "суха трева". След това вече говори за още няколко свалени дрона и как паднали отломки довели до пожар заради "детонация на взривоопасни предмети".

Още: Какво порази Украйна на руското военно летище в Борисоглебск? (САТЕЛИТНИ СНИМКИ)

Официално руското военно министерство твърди, че над Воронежка област са свалени 5 дрона, по 1 свален имало над Белгородска и Брянска област.

Дали обаче в Острогожск става въпрос за дронове - вероятно скоро ще има повече данни и картината ще почне да се изяснява, но има видеокадри със звук, за които се твърди, че отразяват първа украинска крилата ракета, летяща над руска територия - това ще трябва да се потвърди.

Още: Зеленски предупреди руските региони, от които се изстрелват балистични ракети (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес