Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руски канали: 20 души са загинали на сваления от дрон руски хеликоптер Ми-8

01 август 2024, 16:51 часа • 3323 прочитания

На борда на сваления на 31 юли руски транспортен хеликоптер Ми-8, собственост на "Росгвардия", са се намирали 20 души - екипаж и превозвани ранени руски военни. Всички те са загинали. Това става ясно от публикация на информационния руски канал "Это Ростов! Новости", който пише за това в Telegram и във ВКонтакте.

Както писахме, хеликоптерът по всяка вероятност е свален с украински FPV дрон, което ако се потвърди официално, ще е първият подобен случай. Както се очаква обаче засега руските официални лица мълчат, а от украинските въоръжени сили традиционно не дават веднага потвърждение поради тактически съображения. Още: Украински дрон-камикадзе свали 12-тонен руски хеликоптер: "Случи се нещо безпрецедентно"

Ето какво обаче пише руската медия, базирайки се и на свидетелства на близки на загиналите:

"Загинаха 20 души. Сред тях е нашият земляк, жителят на Каменск-Шахтински Иван Пономарьов. Той, прикривайки с чест ранените, до последно не е напуснал сваления хеликоптер, изпълнявайки докрай воинския си дълг... Нека почива в мир, сила и търпение на семейството му! Загиналият остави жена и две деца.

Също така на борда е бил и землякът ни командир на медицински взвод старши лейтенант Георгий Георгиевич Тагадрян от село Целина. За цялото време, прекарано в специалната военна операция (войната срещу Украйна - бел.ред.), той е извел от фронтовата линия около 1000 наши момчета."

 

 

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес