Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руски източник разкри успешни украински удари в Крим

20 декември 2023, 18:48 часа • 13010 прочитания

Имало е две успешни атаки срещу руски военни цели в Крим, за които официално Русия мълчи. Вътрешна информация за случилото се обаче изнесе руският опозиционен телеграм канал ASTRA, като се позова на свои източници.

Какво се е случило?

Извършени са две атаки - срещу Центъра за комуникация на Въздушно-космическите сили на Руската федерация и срещу военна част 28735. Резултатът - щети по важно комуникационно оборудване, включително сателитна антена, както и ранен офицер от ФСБ.

Още: Путин: От Крим е украински до Крим няма нищо общо с Украйна (ВИДЕО)

Първото нападение е извършено с дрон около 4:00 часа сутринта на 20 декември в курортния град Алуща. Имало е поне два успешни удара там, където е разквартирувана военна част 28735 на ПУ на ФСБ - в село Солнечногорско. Един служител на контролния център на ФСБ е ранен, а антената за спътникова комуникация е повредена.

Час по-късно, с ракети Storm Shadow е обстрелян Центърът за далечна космическа комуникация в село Витино, област Саки. Регистрирани са поне 2 удара, като е уцелена военна техника, но няма жертви, пише ASTRA.

Че е имало взривове в посочените часове и на посочените места от руския телеграм канал потвърждава и украинският телеграм канал "Кримски вятър". Той публикува информацията за експлозии няколко часа преди ASTRA да уточни какво е станало.

Украйна подлуди Русия: Подпали Саки, унижи Путин с реч на Зеленски в Крим и удари Брянск (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес