Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руската ваксина Спутник V със 100% ефективност при тежки случаи на коронавирус

14 декември 2020, 16:05 часа • 3106 прочитания

Ефективността на руската ваксина срещу коронавирус Спутник V срещу тежки случаи на заболяването е 100%, се казва в изявлението на компанията-създател.

"Сред потвърдените случаи на коронавирусна инфекция в групата на плацебо са регистрирани 20 тежки случая на заболяването, докато в групата, получавала ваксината, няма тежки случаи на заболяването“ , се посочва в съобщение на RDIF, цитирано от БГНЕС и ТАСС.

Ефективността на Спутник V е 91,4% на последния етап от изследването. Център „Гамалея“ към Министерството на здравеопазването на Руската федерация и Руския фонд за директни инвестиции (RDIF) обявяват ефективността на над 90% от руската ваксина Спутник V въз основа на резултатите от анализа на данните на последния етап от третата фаза.

Създателите Спутник V ще подадат документи за ускорена регистрация в различни страни.

„Въз основа на данните, получени към днешна дата, Изследователският център ще изготви доклад, който ще се използва за подаване на документи за ускорена регистрация на ваксината Спутник V в различни страни“, съобщи фондът. Също така данните, получени по време на изследването, ще бъдат публикувани от изследователския екип на центъра в едно от водещите международни рецензирани медицински списания. 

Райко Павлов
Райко Павлов Отговорен редактор
Новините днес