Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руската държавна дума обсъжда план за бягство на Дуров от френските власти?

30 август 2024, 00:37 часа • 4091 прочитания

Депутатът от Държавната дума Антон Горелкин каза, че редица експерти обсъждат идеята за „организиране на дръзкото бягство на Павел Дуров на територията на Русия, където той ще може да разпери криле и да противопостави Telegram на монопола на американските големи фармацевтични компании“.

Още: Арестът на Дуров може да подкопае цялата система за командване на руската армия

„Но не мога да си представя Дуров като новия Сноудън. По-скоро съм склонен на варианта той да бъде принуден да седи в Париж и с помощта на адвокати да се бори години наред със скалъпени обвинения. И да, наистина бих искал да греша“, каза още Горелкин.

Още: Френски съд повдигна обвинения на Дуров, освободи го под гаранция

Заместник-председателят на комисията по информационна политика, информационни технологии и комуникации на Държавната дума отбелязва, че досега Павел Дуров не е коментирал ареста си и повдигнатите срещу него обвинения. Според парламентариста е ясно кой „дирижира този хор“ и задачите са ясни: „да регистрира Дуров в Париж“ за известно време, да контролира личните му срещи и да затрудни живота, за да забави развитието на Telegram.

Още: Адаш на Павел Дуров и бивш руски зам.-министър е арестуван

Междувременно депутатът Олег Савченко пожела на основателя на Telegram да успее да докаже невинността си, като думите му са цитирани от RuNews24.ru. Той изрази надежда, че юристите ще успеят да съберат необходимите доказателства за това.

Още: Европейската комисия разследва Telegram: Укрил ли е Дуров ключови данни?

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес