Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руска атака с дронове порази домове и инфраструктура в Одеса (ВИДЕО)

11 март 2024, 09:55 часа
Реклама

През нощта на 11 март руските сили извършиха масирана атака с дронове срещу украинския град Одеса, като нанесоха щети на инфраструктура и жилищни сгради, съобщи Южното оперативно командване на Украйна.

Информацията е потвърдена и от регионалната администрация, като в нейното съобщение се отбелязва, че, за щастие, няма жертви и пострадали.

Още: Украинските победи, които тровят живота на Путин (ВИДЕО)

Свалени дронове

Силите за противовъздушна отбрана са работили в продължение на час и половина, отблъсквайки вълни от ирански дронове "Шахед", приближаващи града откъм Черно море. Украинската ПВО е свалила 10 безпилотни машини през нощта.

Пожар

Атаката е поразила инфраструктурен обект в Одеса и е предизвикала пожар, който аварийните работници са потушили. Нападението е нанесло щети и на административни сгради в града, също така е изпочупило прозорците на множество жилища. Отломки от падналите безпилотни самолети са повредили стопански постройки в района.

Предишни удари по Одеса

Постоянният представител на Украйна в ООН Серхий Кислица заяви на 8 март, че Русия се опитва да наруши морския коридор на Украйна, като нанася постоянни удари по Одеса.

При руска ракетна атака срещу града на 6 март загинаха петима души. Нападението съвпадна със съвместното посещение на президента Володимир Зеленски и гръцкия министър-председател Кириакос Мицотакис в Одеса - ракета падна на няколкостотин метра от тях.

Още: Зеленски с подробности за руската ракета, ударила недалеч от него (ВИДЕО)

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес