Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Русия да удари "Силата на Сибир", за да скара Украйна с Китай: Идея на руски пропагандист (ВИДЕО)

27 юли 2024, 21:26 часа • 5064 прочитания

Русия да направи операция-саботаж, която да удари газопровода "Силата на Сибир" така, че да изглежда сякаш Украйна е автор. За това призова военният кореспондент на "Комсомолская правда" Дмитрий Стешин.

Според Стешин, така може да бъде предизвикано изостряне на отношенията между Киев и Пекин и Китай да спре да доставя дронове на Украйна. Именно дроновете са областта, където Украйна води на Русия и с тяхна помощ украинската армия удържа срещу руската вече трета година: Няма вода за пиене, но ще завладява: Омагьосаният кръг за руската армия (ОБЗОР – ВИДЕО)

"Разбира се, има по-цивилизовани начини да се убеди Китай, но това е най-бързият и впечатляващ. И повярвайте ми, Китай, ако искаше, нито един двигател, нито една джаджа нямаше да стигне до "бандеровците" (бел. ред. - едно от обидните имена, които руснаците ползват за украинците), дори чрез сложна логистика", написа той в блога си. Според Стешин, най-добрият път към победата е да има собствено производство на дронове и мощни системи за електронно заглушаване – само че той се страхува дори да мисли колко години назад от това е Русия.

Що се отнася до "Силата на Сибир", там се готви втора тръба – само че Китай явно се възползва от факта, че с войната в Украйна Русия стана по-силно зависима заради изолацията си на Запад, припомнете си: Китай поставя Путин на колене със "Силата на Сибир 2"

Украйна гледа към Китай

Същевременно, пред украинската телевизия ТСН украинският външен министър Дмитро Кулеба коментира, че при визитата му в Пекин тази седмица е получил силен знак от Китай, че китайските власти работят, за да бъде спряна войната в Украйна. Кулеба не коментира в подробности за какво точно става въпрос.

ОЩЕ: Китай изисква Русия да му продава газ по цени на вътрешния пазар: Financial Times

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес