Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Разрази се престрелка в баварския град Георгенсмюнд

19 октомври 2016, 19:41 часа •
Реклама

В германския град Георгенсмюнд избухна престрелка между антиправителствен екстремист и полицаи. Ранени са четирима представители на органите на реда - двама от тях са били простреляни, а други двама са ранени от счупени по врем на престрелката стъкла. Това съобщи германския вътрешен министър Йоахим Херман, цитиран от Associated Press.

Четиридесет и девет годишният германец законно притежавал повече от 30 ловни оръжия, но местните власти му отнели разрешителното, тъй като преценили, че той става все по-нестабилен. При отказ да допусне проверки от държавни служители на арсенала си и несъгласие да му бъдат отнети огнестрелните оръжия, се наложило полицаите да нахлуят в дома му рано тази сутрин. Мъжът открил огън, преди да бъде арестуван, съобщава БНТ.

Властите не съобщават името на задържания, но казват, че е привърженик на екстремистката групировка „Движение на гражданите на Райха“, която не признава следвоенната германска държава.

Според германското контраразузнаване не всички членове на движението са екстремистки настроени или склонни към насилие. Те са известни главно това, че подават правни искове към държавата.

 

Севим Рашидова
Севим Рашидова Отговорен редактор
Новините днес