Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Путинова Русия: Говориш за убитите руски войници - бой и в изолатора с чувал на главата

28 август 2024, 07:08 часа • 2169 прочитания

Един от командирите в руската ЧВК "Щурм Z", която замени ЧВК "Вагнер" на фронта в Украйна, е хвърлен в изолатор, бит и заплашван да бъде върнат на фронта, където да бъде "унищожен". Това твърди руският опозиционен информационен телеграм канал ASTRA.

Става въпрос за жителя на Курска област Евгений Зарубин. Той се прочу в средата на юли, когато записа видео, в което обясни какви тежки загуби е претърпяла частта му при боевете в Харковска област. Припомняме, че на 10 май, 2024 година по заповед на издирвания от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин, руската армия атакува Харковска област откъм Белгородска област. Руските части обаче бяха спрени на само 5-6 километра южно от границата между Русия и Украйна – в момента те са в покрайнините на град Вовчанск и на линията на селата Глубоко – Лукянци малко по-на запад от Вовчанск: Ракети по столиците в Европа: Руската телевизия онагледи Третата световна война (ОБЗОР – ВИДЕО)

Според свидетелски разкази, заради "самоотлъчка" Зарубин е бил бит, хвърлен в затворническа яма и след това отведен с чувал на главата в неизвестна посока. ASTRA твърди, че той е бил затворен в изолатор в село Каменка. Там е базирана 138-ма руска мотострелкова бригада.

Още: Руската пропаганда рони сълзи: Кремъл изостави вагнеровците и сепаратистите

"От 46 души 30 бяха изведени, много другари бяха убити. Съжалявам за тези, които не спасих", каза Зарубин в заснетото видео – заснемането му се счита за самоотлъчка. Със Зарубин е имало още един човек, с позивна "Ветер" и се предполага, че може да е бил пребит до смърт при задържането на Зарубин:

Още: Руски затворници "плачат" на Путин: Не ни плащат, не ни считат за войници (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес