Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Путин обвини Украйна, че се е опитала да атакува Курската АЕЦ (ВИДЕО)

22 август 2024, 16:13 часа • 2488 прочитания

Владимир Путин обвини Украйна, че се е опитала да атакува атомната електроцентрала в Курск, без обаче да представи някакви доказателства.

На днешната среща с губернаторите на трите гранични Курска, Белгородска и Брянска области Путин заговори за атака от тази нощ срещу атомната електроцентрала и то след като зададе въпрос на изпълняващия длъжността губернатор на Курска област Алексей Смирнов за ситуацията в нея и той му отговори, че всичко е под контрол и АЕЦ си работи нормално. Путин обаче пропусна думите на Смирнов и заяви, че е имало нападение. Ето как протече разговорът между двамата:

Путин: "Имам още един въпрос към Алексей Борисович Смирнов - каква е ситуацията в Курската АЕЦ?"

Смирнов: "Ситуацията е стабилна и под контрол. Пристигна Сергей Владленович (Сергей Владленович Павлов - генерален директор на Държавната корпорация за атомна енергия "Росатом") и заедно с него, с ръководството на "Росатом" проведохме съвещание. Всичко работи в щатен режим."

Путин: "Добре. Противникът се опита тази нощ да нанесе удари по атомната електростанция. Международната агенция за атомна енергия е информирана и обещават да пратят специалисти за оценка на ситуацията. Надявам се, че от тяхна страна това най-после ще бъде направено."

По такъв начин Путин внуши не само, че е имало атака срещу АЕЦ, но и че МААЕ едва ли не досега не са си изпълнявали задълженията.

Още: Путин провежда съвещание за Курск: 133 хил. души в областта са евакуирани (СНИМКИ)

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес