Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Проучване: Западната помощ за Украйна достигна най-ниското си ниво от януари 2022 г.

08 декември 2023, 10:03 часа
Реклама

Между август и октомври 2023 г. помощта за Украйна от нейните западни съюзници е достигнала най-ниското си ниво от януари 2022 г. (последния месец преди широкомащабното нахлуване на Русия в страната). Помощта е намаляла с близо 90% спрямо същия период на миналата година.

Общата стойност на пакетите от помощ, отпуснати на Украйна от август до октомври тази година, според проучването е 2,11 милиарда евро. Това съобщава "Европейская правда", позовавайки се на изследване на Института за световна икономика в Кийл.

Общата стойност на пакетите от помощ, отпуснати на Украйна от август до октомври тази година, според проучването е 2,11 милиарда евро.

ОЩЕ: Подкрепа за Украйна срещу затягане на граничния контрол: Белият дом търси варианти да продължи да помага на Киев 

Най-големият донор на военна помощ остават САЩ, които общо са доставили оръжие и боеприпаси на Украйна на стойност 44 млрд. евро. След тях се нарежда Германия, която прехвърли на Киев оръжие за над 17 млрд. евро. Други големи донори на Украйна са Обединеното кралство, Канада, Нидерландия, Финландия, Ирландия, Хърватия, Литва, Люксембург, Норвегия, Швеция и Швейцария.

 

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес