Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Проруският "кмет" на Славянск се закани сепаратистите да убиват наред

10 май 2014, 22:14 часа • 18343 прочитания

Ще убиваме всички и няма вече да вземаме в плен войници от украинската армия. Това заяви самообявилият се "народен кмет" на Славянск Вячеслав Пономарьов.

„Ние имахме договорка, че няма да откриваме огън срещу войници наборници. Но след като при мълчаливото бездействие на бойците от 95-а въздушна бригада бяха разстреляни мирни жители, ние решихме: няма да вземаме заложници. Ние обвиняваме всички! И безмилостно ще избиваме всички", заяви самопровъзгласилият се кмет на Славянск, предаде Агенция "Фокус".

Междувременно, при антитерористична операция в района на град Славянск е била задържана група въоръжени поддръжници на федерализацията. При огледа на автомобила, в който те са се превозвали, са били открити кутии с бюлетини за гласуване на референдума за статута на Донецката народна република, който ще се проведе утре. Общото количество на бюлетините е надвишавало 100 хиляди броя. На всички тях вече са били поставени отметки в графата „Да” за подкрепа на независимостта на Донецката народна република.

Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Франсоа Оланд вече изявиха единно мнение, че планираният за 11 май референдум е незаконен. Двамата лидери предупредиха Русия, че страната ще понесе „последствията” ако изборите за президент в Украйна на 25 май 2014 година се провалят.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес