Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Продадохте страната на Путин": Унгарски опозиционер прекъсна речта на Орбан (ВИДЕО)

08 октомври 2024, 23:53 часа • 1093 прочитания

Опозиционен лидер прекъсна речта на унгарския премиер на Унгария Виктор Орбан пред Европейския парламент. Мартон Гекишки го нарече „предател на Путин“.

„Вие продадохте страната на Путин!“ извика опозицонният лидер и хвърли нещо, което изглеждаше като банкноти, към Орбан. Това стана по време на обръщението на Орбан, в което очерта плановете на Унгария за европредседателството. „Нито Путин, нито Зеленски искат мир, и двамата вярват, че времето е на тяхна страна“, каза унгарският премиер. "Ето защо те отказват компромиси. Повечето в Европа искат пауза и преговори, но когато споменах мир, ме нарекоха троянския кон на Путин", оправда се Орбан.

„Интересът на Европа е да има мир. Затова аз призовах за международни преговори – да създадем зона около Русия и Украйна, като постоянно ги натискаме за преговори, за да се стигне до спиране на огъня. Предложих на останалите премиери от ЕС да се договорим със страните от Глобалния юг – Китай, Бразилия арабските държави, да създадем платформа за мир и заедно да предприемем стъпки, които да доведат до мир между Русия и Украйна. Това не беше прието и стана така, че голяма част от света иска мир, а ЕС – война. Като заговорих за мир, бях обявен за Троянския кон на Путин“, обясни Орбан.

Още: Унгария блокира 35 млрд. евро заем от ЕС за Украйна - не ѝ хареса правило за руските санкции

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес