Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Президентският съвет на Путин: Елфите се превръщат във все по-сериозна заплаха за Русия

16 декември 2023, 16:52 часа • 8593 прочитания

В Русия при последното преброяване на населението официално е регистрирана „елфическа народност“, наброяваща над 12 хиляди души. Отделно интересът на руснаците към изучаването на елфическия език все повече се засилва. Това заяви Андрей Худолеев, член на президентския съвет на Руската федерация по междуетническите отношения, в речта си на форума „Многонационалната младеж на Зауралието“, провел се в Курган. Той определи това като „все по-сериозна заплаха“ пред Руската федерация, съобщи URA.RU.

„Не бих повдигал тази тема, но във всеки град намирам учители, които казват, че имат деца, изучаващи елфически език“, отбеляза Худолеев. Той добави и че е притеснително, че в руската интернет търсачка Яндекс се предлага превод от елфически език, докато за много реални езици в Русия такъв няма.

Още: Вой и оставки в Русия: Деца в детска градина получиха свидетелства с украинския герб (СНИМКА)

Припомняме, че елфическият език е създаден от британския писател Дж. Р. Р. Толкин, смятан за основател на фентъзи жанра с романите си „Хобит“ и трилогията „Властелинът на пръстените“. Езикът стана популярен сред феновете на фентъзи епоса, включително в Русия.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес