Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Престрелка в центъра на Москва, ранени полицаи и поне един убит (ВИДЕА)

18 септември 2024, 14:29 часа • 1304 прочитания

В близост до офиса на компанията Wildberries в центъра на Москва днес е започнала стрелба заради спречкване.

В конфликта са участвали общо 30 души като са били повикани на помощ 100 полицаи, за да въведат ред. Подобна ситуация е имало в същата сграда и предния ден, 17 септември, но днес конфликтът се е ожесточил и се е стигнало до стрелба на входа на зданието.

Наложило се е от сградата на близкия Московски държавен университет "Ломоносов" на ул. "Моховая" да бъдат евакуирани студентите по журналистика.

Още: Иван Бакалов: При толкова путинофили дали някой е направил постъпки за емиграция в Русия?

Ранени са 10 души, сред които трима полицаи и европейският вицешампион по карате Абубакар Местоев. Има арестувани, а обстоятелствата около инцидента се установяват. Контролираната от Кремъл ТАСС съобщи и за един починал от раните си. Впоследствие агенцията, заедно с пропагандната изцяло в полза на режима на Путин РИА Новости, се поправи - двама убити:

Като причина за инцидента от компанията Wildberries, основана от Татяна Бакалчук, посочиха опита на нейния съпруг Владислав Бакалчук, който също е акционер във фирмата, да проникне незаконно в офиса. За какво се карат двамата, припомнете си: Война за най-апетитния търговски бранд в Русия: Кадиров точи зъби за руския Amazon

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес