Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Предлагат скок без парашут": Габриел Атал от президентския лагер нападна опонентите си

20 юни 2024, 16:02 часа

Френският премиер Габриел Атал от президентския лагер на Макрон нападна опонентите си като каза, че те предлагат "скок без парашут". Новината съобщава френският уважаван всекидневник Le Monde.

Реклама

Припомняме, че на 9 юни френският президент Еманюел Макрон заяви, че разпуска парламента на страната и свиква нови избори. Причината е провалът на неговата формация на европейските избори и възходът на крайнодесния "Национален сбор" на Марин льо Пен. ОЩЕ: След крайнодесния "шамар": Макрон разпуска парламента, нови избори във Франция (ВИДЕО)

"Лагер на безредиците"

Атал определя опонентите си като лагер на "безредиците". Атал представи своя проект за законодателните избори в четвъртък, който е насочени изцяло към противниците от Националното обединение и Новия народен фронт.

Атака към програмите на противниците

За да илюстрира своята гледна точка, Габриел Атал атакува програмите на своите противници, смятани за твърде разточителни до такава степен, че да предизвикат, според него, загрижеността на работодателските организации като Medef, CPME и U2P.

Франция ще има нов бюджет

Запитан за спестяванията от 20 милиарда евро, планирани от правителството преди разпускането, за справяне с публичния дефицит, той отговори, че в случай на победа това лято ще бъде изготвен нов бюджет, придружен от план за борба с данъците измама. „Без увеличаване на данъците, каквото и да се случи“, каза още той, превръщайки тази поговорка в „златно правило“. ОЩЕ: Наследникът на Льо Пен ще е кандидат-премиер, ако крайнодесните спечелят във Франция

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес