Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Предайте се, всички пътища са отрязани: Украинското разузнаване към руските военни при Сейм

20 август 2024, 11:47 часа • 4264 прочитания

От държавния проект "Искам да живея" към Главно разузнавателно управление на Украйна се обърнаха към руските части, които са дислоцирани в Глушковски район на Курска област с предложение да се предадат. След като и третият мост на река Сейм в района вече е разрушен, всички пътища за доставка са блокирани и руските части там ще се окажат обкръжени.

"Всички мостове през река Сейм в този район (при селата Глушково, Звънное и Кариж) са разрушени. Вече сте отрязани от пътищата за снабдяване. Понтонният мост при Звънное беше разрушен още в първия ден след построяването му. Нямате пътища за отстъпление. Няма да можете да евакуирате ранените, нито да получите достатъчно муниции и провизии", се казва в съобщението.

Още: Подоляк: За руснаците войната вече не е тв шоу. Путинската армия воюва в Русия

"Вашето некомпетентно и страхливо командване, опасявайки се от гнева на Путин, до последно ще лъже по върховете и ще отлага вашата евакуация. Те ще протакат за сметка на живота на обикновените войници. Вашите животи.

Имате само един разумен изход от тази ситуация - да спасите живота си и да се предадете. Стотици ваши колеги направиха правилния избор и сега чакат да се върнат у дома при замяна без риск да загинат."

Още: Само Зеленски, Сирски и няколко командири знаеха плана за нападението в Курск: The Economist

Още: 2500 руски войници на ръба на обкръжението: Какво подготвя ВСУ в Курск

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес