Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пожар пламна в руски военен завод, пак дронове над летище в Мурманск (ВИДЕО)

12 септември 2024, 12:27 часа • 1373 прочитания

В завода „Омсктрансмаш“ в руския град Омск избухна пожар днес, 12 септември.

Заводът се занимава с производство на бронирани превозни средства и изпълнява други поръчки във военната сфера като танкове Т-80БВМ и огнехвъргачки "Солнцепек". "Омсктрансмаш" е част от концерна „Уралвагонзавод“. Той е поставен под международни санкции.

От различни части на града се вижда стълб от гъст дим. Губернаторът на Омска област Виталий Хоценко заяви, че покривът на един от цеховете се е запалил по време на ремонт. Той добави, че пожарът вече е потушен и никой не е пострадал.

От пресслужбата на компанията заявиха, че покривът се е запалил и че „инцидентът не е засегнал производствения процес“.

Още: След взрив: Най-голямата руска петролна рафинерия работи с половин капацитет? (ВИДЕО)

Пак дронове над Мурманск

Според руската Федерална агенция за въздушен транспорт ("Росавиация") са наложени временни ограничения на дейността на летищата в Мурманск и Апатити, Мурманска област на Русия. Мурманск се намира в най-северозападната част на Руската федерация, близо до границите с Швеция и Финландия. И вчера, 11 септември, там бяха затворени двете летища заради атака с дронове.

А днес на 7 км от летище Оленя в Оленегорск, Мурманска област, са били свалени дронове, съобщи прокремълският Telegram канал Mash. Според различни руски източници три безпилотни машини, за които се предполага, че са украински, са били забелязани във въздушното пространство на областта, движейки се към летището. Местните власти не съобщават нищо на този етап.

Още: Шефът на руски институт за военни разработки опита да се самозапали на Червения площад (СНИМКИ)

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес