Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Полша призова да се ускорят доставките на ПВО за Украйна

08 септември 2024, 07:50 часа • 3070 прочитания

„Западът трябва да направи всичко възможно, за да предостави на Украйна ефективни системи за противовъздушна отбрана (ПВО), които да отблъскват руските атаки“. Това заяви полският външен министър Радослав Сикорски, съобщи БГНЕС. 

Още: Загинали и ранени при руски удари по украинския град Суми (СНИМКИ)

Много ценно за Украйна

Сикорски, който пристигна във Великобритания на 6 септември, призова Лондон да не отлага доставката на ракети с далечен обсег на действие за Киев. Полският топ дипломат добави, че ако Великобритания може да ускори трансфера на ракетите, това би било „много ценно“ за Украйна.

„Вече знаем, че руснаците са унищожили около 70% от капацитета на Украйна за производство на електричество и топлинна енергия. Също така знаем, че руснаците губят контрол над своите безпилотни самолети и ракети, а в Украйна има атомни електроцентрали. Ето защо в наш собствен интерес, като Запад, е да направим всичко възможно, за да предоставим на Украйна ефективни системи за противовъздушна отбрана възможно най-скоро“, каза Сикорски.

Полският външен министър подчерта, че Полша е направила всичко възможно, за да подкрепи борбата на Украйна срещу руската агресия.

Още: Русия атакува с дронове украинския парламент, склад за боеприпаси пламна във Воронеж (ВИДЕО)

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес