Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пожарникар пострада в битката с пожарите в Северна Македония (ВИДЕО)

16 юли 2024, 10:48 часа • 816 прочитания

Пожарникар пострада при гасене на горски пожар, избухнал над Битоля. Новината съобщава македонската Телма. 

Подробности за състоянието

Пожарникарят е получил изгаряния по ръцете и гърба в битката с огъня, избухнал вчера следобед на хълма над Битоля. Към момента няма опасност за живота му. Той е хоспитализиран, контактен и състоянието му се следи, казват от болницата. 

Предполага се, че огънят е тръгнал от диво сметище край Околовръстното. В гасенето на пожара са се включили над 50 души, пожарникари, доброволци, служители на обществени предприятия. ОЩЕ: Горски пожар в Гърция приближава населено място (ВИДЕО)

Пожарите в Северна Македония

Подобно на Гърция и България, ситуацията с пожарите в югозападната ни съседка, също е усложнена. 

Огненото бедствия край Битоля не е единственото в Северна Македония. Горски пожар над  над Радовиш е засегнал и борова гора, която според властите много трудно се гаси.

Междувременно е пламнал отново пожарът над село Драгоево на връх Сърта и около полигона Пенуш. Поради заплаха за безопасността на екипите от взрив на боеприпаси и пътен дим те са оттеглени на безопасно разстояние. 

Няма опасност в щипските села Драгоево и Селце. 

Тази нощ отново се активизирал и пожарът на сметището Острец в Делчево. Сигнал за повторно запалване на сметището са подали жители на село Полето, които късно следобед са съобщили, че огънят се движи в посока част от къщите в населеното място. ОЩЕ: Пожарите: Отварят магистрала "Хемус" край Варна, Стара Загора чака помощ по въздух

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес