Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пожари спряха тока на 53 000 души в Крим

30 юли 2024, 21:08 часа • 1378 прочитания

Над 50 000 жители на анексирания незаконно от режима на издирвания от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин Крим останаха без ток. Причината - пожари в цели 4 електрически подстанции на полуострова: В Екатеринбург: Един от най-големите военни заводи на Русия гори, срутен е покривът, евакуират хора

Руският опозиционен информационен телеграм канал ASTRA информира, че авария в подстанция за високо напрежение е спряла подаването на ток за 360 по-малки трафопоста в Керч и близките села. Съответно, 53 000 души са без електричество, според официална информация на енергийното министерство на Крим: Недоволство: В Русия протестират срещу спиранията на тока, кмет предложи да му сложат белезници (ВИДЕО)

Според местни телеграм канали, пожарите са започнали почти едновременно в района на 450-ти блок, връх Митридат, както и селата Осовини и Бондаренково. След това се е стигнало до късо съединение в голямата подстанция. Прокремълският телеграм канал Mash счита, че една от възможните причини за пожарите е саботаж. Каналът съобщи, че токът в Керч вече е върнат.

Още: Няма вода за пиене, но ще завладява: Омагьосаният кръг за руската армия (ОБЗОР - ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес