Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пожар в подстанция на важна руска жп линия, петролното депо в Пролетарск гори втори ден (ВИДЕО)

19 август 2024, 09:20 часа • 916 прочитания

Пожар в тягова подстанция на Красноярския железопътен път остави Мариинск в Кемеровска област на Русия без ток тази нощ. 

Огънят е бил потушен от противопожарен влак през нощта, но инцидентът е успял да спре движението на влаковете за два часа. От ресорната прокуратура съобщиха, че предварителната причина за пожара е техническа неизправност, предаде ASTRA.

На кадри в социалните мрежи, разпространени от руски източници, се вижда и чува взрив на тяговата подстанция на Транссибирската железопътна линия, след като огънят вече е пламнал.

Петролно депо в Ростовска област гори втори ден

Междувременно петролната база в Пролетарск, Ростовска област, която беше атакувана от украински дронове на 18 август, гори вече втори ден. Заради дима от горящите нефтопродукти властите помолиха жителите на града да ограничат престоя си на открито: Успешна атака с дронове срещу петролна база в Ростовска област (СНИМКИ и ВИДЕО).

Вчерашните сателитни снимки (последното видео от серията) показват черен дим, който покрива Пролетарск. Там е въведено извънредно положение - местните власти съобщават за 18 пострадали, 5 от които са в тежко състояние.

И още видеа:

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес