Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Певецът Шаман не дари и копейка за пострадали от наводнение, песните му ще се изучават

10 октомври 2024, 20:21 часа • 1648 прочитания

"Изкуството" на руския певец Ярослав Дронов, известен с псевдонима Шаман, ще се изучава в часовете по музика в 7. и 8. клас в град Чита. Новината съобщи прессекретарят на комисията по образованието на града, предаде Chita.ru.

Песните ще се учат като част от блок "патриотично творчество". Най-известната му песен е "Я русский".

Още: "Аз съм руснак", но карам германска кола и ползвам телефон от САЩ: Уникално обяснение на певеца Шаман (ВИДЕО)

Патриотът-певец, който не даде пари за наводненията в Оренбург

Междувременно, местната руска медия Orenday.ru публикува материал, според който Шаман не е изпълнил обещанието си да дари поне част от баснословния си хонорар за пострадали от наводненията в Оренбург.

На празника на града, певецът беше поканен от местните власти да изнесе концерт. Но местни хора се възмутиха от парите, които се хвърлят за събитието – 16 000 000 рубли, като поискаха те да се дадат за пострадали от наводненията или за "специалната военна операция" (т.е. войната в Украйна). Само че местната администрация не само не се трогна, но похарчи още 600 000 рубли, за да дойде Шаман: Ще ви избесим: В Оренбург гневът към руските власти се надига (ВИДЕО)

Нина Останина, председател на комисията на Държавната дума за защита на семейството, въпросите на бащинството, майчинството и детството, също се обърна към този въпрос директно към кметството на Оренбург относно хонорара. Освен това, заместник-председателят на Държавната дума Владислав Даванков говори за концерта. Той пое инициативата да отмени напълно всички скъпи концерти за бюджетни пари, тъй като това е недопустимо. В Ставропол събитие с участието на певеца беше отменено, то щеше да струва 15 300 000 рубли – но кметът на града се съобрази с отговорите в онлайн анкета.

Преди концертът на Шаман в Оренбург да се проведе на 30 август, 2024 година, се появиха медийни спекулации, че той щял да си дари хонорара на пострадалите от катастрофалните наводнения в Оренбург. Само че това не се случи, констатира Orenday след запитване до местната администрация. И още една констатация - концертът на Шаман се радваше на силно посещение, въпреки недоволството за хонорара му:

Още: Заради безмилостните наводнения: Повече от 22 000 души са евакуирани от Тюменска и Оренбургска област

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес