Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Папата насърчава хората да са безразлични към парите и властта

11 юни 2024, 12:02 часа
Реклама

Папа Франциск насърчава хората да са безразлични към парите и властта. Това стана ясно от неговата неделна молитва, за която научаваме от информационния канал на Ватикана Vatican News.

"Господ никога не е позволил да бъде сплашен, купен или покварен от нещо или някого“, каза папата.

Франциск предупреди, че ако позволим да бъдем обсебени от преследване на удоволствия, власт, пари или одобрение,  ще станем роби на тези неща.  ОЩЕ: Папа Франциск засегна хомосексуалните с римски гей жаргон

Примерът на Исус

"Исус беше свободен по отношение на богатството и затова напусна сигурността на своето село Назарет, за да прегърне беден и несигурен живот. Господ свободно изцелява болните и всеки, който дойде да поиска Неговата помощ, „без никога да иска нещо в замяна. Никога не се колебае да говори истината, дори когато е непопулярен", разказа главата на Римокатолическата църква. 

Освен това, папата се удиви, Христос, е бил свободен по отношение на властта.

 „Докато призоваваше мнозина да Го последват“, припомни Светият отец, „Той никога не принуждаваше никого да прави това, нито някога търсеше подкрепата на силните, но винаги заставаше на страната на най-малкото, учейки учениците си да правят същото“.

И накрая, каза папата, Исус беше свободен по отношение на преследването на слава и одобрение и поради тази причина Христос никога не се колебаеше да говори истината, „дори с цената на това да не бъде разбран“ и „да стане непопулярен“, „дори до смърт на кръста". ОЩЕ: Ватикана ще предлага индулгенции през 2025 г.

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес