Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Папата каза коя настолна игра носи "глътка свеж въздух"

26 април 2024, 16:03 часа
Реклама

Играта шашки носи „глътка свеж въздух“ в нашите цифрови общества, белязани от индивидуализъм. Това каза папа Франциск, срещайки се с група италиански играчи на шашки, съобщават от информационния канал на Ватикана.

Във Ватикана беше делегация на Италианската асоциация на шашките, тъй като те празнуват 100-годишнината от нейното основаване.

Поздравявайки групата в залата на Климентайн, папата подчерта две характеристики на тази древна игра, които според него са особено ценни в днешните индивидуалистични общества. ОЩЕ: Папата: Прегръдките могат да предотвратят войни

Игра за всеки

Според него това е игра за всеки. "Тя е достъпна за всеки и се играе в различни части на света. Това е една от онези игри, с които, където и да сте, лесно можете да създадете момент на среща и забавление".

Популярна сред мигрантите

Папата отбеляза също, че играта е особено популярна сред мигрантите, тъй като те пристигат в други страни след опасни пътувания: „Много от тези братя и сестри, в ситуации на голяма несигурност и опасения, намират облекчение в играта на шашки". ОЩЕ: Папата: Злото е загубило силата си

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес