Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отново обезглавен от руснаците украински военен: Украйна сезира ООН

17 август 2024, 12:36 часа • 6514 прочитания

За нов случай на обезглавяване на украински боец стана ясно на 16 август, след като в интернет бе разпространено видео с набучена на прът отрязана глава.

Във видеото човек в руска униформа и с маска на лицето, представящ се за част от морските пехотинци от 155-та гвардейска бригада на Тихоокеанския флот на Русия, показва главата и заплашва, че това ще сполети всеки украински войник, който се срещне с тях. 

Анализаторите от DeepState са определили, че престъплението е станало около 12 август на ГКПП Колотиловка в граничната руска Белгородска област, където е имало неуспешен опит за пробив на украинските сили.

Още: Украинската офанзива в Курск дава невероятен шанс за САЩ: Дано Вашингтон не го проспи

От Главната прокуратура на Украйна заявиха, че проверяват информацията. "Украинская правда", позовавайки се на източници от Въоръжените сили на Украйна, участвали в операцията при Колотиловка, пише, че руските военни тогава са получили заповед да отрежат главите на четирима загинали украински бойци.

Същевременно украинският военнослужещ ​​Станислав Бунятов с позивна "Осман", който стои зад телеграм канала "Говорять Снайпер", заяви, че вече е известно кой е наредил да бъде отсечена главата на боеца. 

"155-та бригада на морската пехота е много гнила структура, чиито командири са готови за 1300 долара да издадат позивните, пълните ви имена, контактите ви и адресите на вашите роднини. За момента вече е известна позивната на издалия заповедта - "Пушкар"", пише той и добавя, че срещу още 600 долара няма да е проблем да се доберат до военнопрестъпника.

Още: Украинците превземат села преоблечени като руски войници. А „Ахмат“ е просто чай (ВИДЕА)

ВИДЕОТО с отрязаната глава може да се види в Х/Twitter НА ТОЗИ ЛИНК 18+

Междувременно украинският омбудсман Дмитро Лубинец съобщи в Telegram, че е сезирал ООН и Международния комитет на Червения кръст, тъй като това е пореден случай на нарушение на международното хуманитарно право от руска страна. Той допълни, че целта на руснаците с разпространението на видеото е да сплашват и деморализират украинците.

Още: Над 100 руски военнопленници наведнъж: Най-масовият удар на украинската армия за ден (ВИДЕА и СНИМКИ)

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес