Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Освобождаваме Русия от Путин сантиметър по сантиметър: Обръщение на руските доброволци (ВИДЕО)

12 март 2024, 12:14 часа • 7103 прочитания

"Ще си вземем обратно земята от режима на Путин сантиметър по сантиметър. Руснаците вече ще спят спокойно, няма да се страхуват да не им звъннат на вратата и ще казват без страх това, което мислят. Руснаците ще гласуват за когото искат, а не за когото трябва. Руснаците ще живеят свободно", това се казва в обръщение на руските доброволци от Легион "Свобода за Русия" в канала им в Telegram. По думите им обръщението е записано от руско-украинската граница тази сутрин след като те направиха пробив на руска територия.

"Като всички наши съграждани, ние в Легиона мечтаем за Русия, освободена от диктатурата на Путин. Но ние не просто мечтаем: ние полагаме всички усилия, за да сбъднем тези мечти", се казва още там.

"Когато от Белгород летяха умни бомби към някога приятелски Харков, Москва ликуваше. Когато граничните райони започнаха да ги обстрелват в отговор на путинската политика, Москва мълчеше. Когато вас ви изпращаха на фронта далеч от дома като пушечно месо, Москва се смееше."

ОЩЕ: Те са си вкъщи: Украинското разузнаване с коментар за пробива в Белгородска област

Ето как още те обясняват действията си - Ние идваме не за да убиваме, унищожаваме или наказваме, а за да ви освободим от нищетата, страха и диктатурата. Да дадем на децата ви нормално, цивилизовано бъдеще без санкции и репресии. И най-важното без война. Путин узурпира властта за 20 години и какво ни донесе - санкции, икономически застой, кръвопролитна война, отнела живота и здравето на над 400 хиляди руски мъже, на политическите му опоненти и пълна международна изолация. А сега Путин планира да спечели още един президентски мандат и да управлява до самата си смърт. Ние няма да позволим това. Ние не признаваме кървавия диктатор за президент на Русия. Ще направим всичко, за да се озове в "Полярния вълк" (наказателната колония в Арктика, където загина Алексей Навални).

ОЩЕ: Руски доброволци, подкрепящи Украйна, нахлуха с оръжие в Русия (ВИДЕО)

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес