Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа
Реклама
 

Още 3 системи Patriot и друга помощ: Западът засилва противовъздушната отбрана на Украйна (ВИДЕО)

28 юни 2024, 23:34 часа • 4418 прочитания

Международните партньори ни чуха. Имаме конкретни резултати от работата както на президента Володимир Зеленски, така и на цяла Украйна. Това обяви в Телеграм премиерът на страната Денис Шмигал, като изброи какви обещания са получили от партньорите си с оглед подобряване на противовъздушната си отбрана.

Реклама

Според украинския министър-председател, Киев ще получи още три ПВО системи Patriot. Те ще бъдат доставени от Румъния, Германия и Нидерландия. В допълнение към тях идват и всички нови произведени ракети за тях, както и за системите NASAMS, които САЩ вече обеща на Украйна. Ракети за противовъздушна отбрана ще дарят още Германия, Дания, Нидерландия и Норвегия, боеприпаси за Patriot вероятно ще дойдат и от Испания.

Още: Руски ракетен удар порази жилищна сграда в Днепър, има пострадали (ВИДЕО и СНИМКИ)

Нещо повече – Италия е готова да достави ПВО система SAMP-T, а също Германия, която ще изпрати система IRIS-T и установка Gepard. Швеция пък ще даде на Киев 2 самолетни радиолокационни системи за наблюдение, чрез които Украйна ще засича вражеските полети още на руска територия, като така ще има възможност да реагира по-ефективно на атаките.

Още: Готви се сделка: 8 системи "Пейтриът" от Израел за Украйна

„Надяваме се да получим всички тези системи възможно най-бързо и в следващите месеци всички ще видите резултата от тази съвместна работа“, написа още Шмигал.

Още: Украински партизани откриха ПВО система, защитаваща вилата на Путин в Сочи (ВИДЕО)

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес