Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Опасения: Екоактивисти може да застрашат някой самолет с акция

06 август 2024, 07:26 часа • 833 прочитания

Протестите на екоактивистите заради недостатъчните според тях политически действия по отношение на климатичните промени може да стигнат до ново и опасно ниво. Това става ясно от вътрешен документ на една от най-големите авиокомпании в света "Луфтханза Груп".

Подробности за съдържанието на документа излезе наяве във вестник "Кронен Цайтунг", предаде БТА. За какво става въпрос - природозащитната организация "Последно поколение" планира акции на борда на самолети, а не на земята. Припомняме, че в Германия вече има нарушение на въздушния трафик заради излезли на пистите екоактивисти, същото стана и във Виена.

Сценарият се разглежда от "Луфтханза Груп" като възможен. Затова и се обсъжда какво да се прави, ако екоактивисти се промъкнат на борда на някой самолет и направят "пърформанс".

Още: Заради екопротест: Летище София отмени полети от и за Франкфурт

Ако например на борда на туристически самолет се разлее боя или друга течност, това може да е изключително опасно за сигурността. В отговор на запитване от "Кронен" обаче "Остиън Еърлайнс" (част от "Луфтханза Груп" запазва мълчание, "тъй като това е въпрос на безопасност".

Още: Екоактивисти се опитаха да съсипят Стоунхендж (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес