Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Огромен пожар при завода на "Москвич" в Москва (ВИДЕО)

16 май 2023, 15:52 часа • 4040 прочитания

Пореден пожар в Русия, в столицата на страната Москва - този път огънят избухна на адреса, където се намира специалната икономическа зона (SEZ) "Технополис Москва" (улица "Южнопортовая"). Там се намира и заводът на "Москвич".

Според първоначални данни именно заводът на емблематичния руски автомобилен производител се е подпалил.

Контролираната от Кремъл руска държавна информационна агенция ТАСС обаче публикува информация, че не предприятието е станало жертва на огъня, а друго място - завод за стоманобетонни изделия. Цитирана е столичната централа на Министерството на извънредните ситуации на Руската федерация, откъдето потвърдили факта на пожара, като подчертали, че пожарът възниква в отделен хангар, който се намира извън територията на завода "Москвич". Вътре се съхранява пресована хартия, самото предприятие се занимава с рециклиране на вторични суровини.

Няма опасност от разрастване на пожара, подчертаха от централата. Според пресслужбата на Министерството на извънредните ситуации на Руската федерация няма жертви. В гасенето са участвали 109 пожарникари и 32 единици техника, пратен е и хеликоптер.

ОЩЕ: Взрив в Москва (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес