Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Обстрел на Крим: Пожар в петролна база, атакувани са и руски военни летища (ВИДЕО)

07 октомври 2024, 06:23 часа • 1857 прочитания

Поредната въздушна атака, този път в Крим, се превърна в пожар - в петролната база във Феодосия. Видеокадри от мястото на събитието показаха пламъците.

Олег Крючков, съветник на назначения от руснаците губернатор на Крим Сергей Аксьонов, потвърди последствията от атаката - в официалния си канал в Телеграм. Назначеният от руснаците управител на Феодосия Игор Ткаченко потвърди информацията.

В официалната информация всъщност няма и дума каква е причината за пожара.

Още: Атака с дронове и пожар в района на Висшето военно училище в Московска област (ВИДЕО)

Не е само петролната база

Украинският телеграм канал "Кримски вятър" съобщи и за взривове в районите на военните летища Белбек и Саки, които са под руски контрол от незаконното анексиране на Крим преди 10 години.

По отношение на Саки, местни източници съобщават за множество взривове - между 12 и 15, вероятно работа на ПВО, но дали само, тепърва ще се изясни. В рамките на час по-късно, след първата серия малко след полунощ, е имало втора серия от експлозии.

Според източник на телеграм канала е имало поне едно попадение в района на летището в Новофедоровка.

Също след полунощ руски военни самолети са излетели от летище Белбек, вероятно за да бъдат опазени от предстоящ удар, а около 1 часа след полунощ в района на летището е избухнал пожар:

Междувременно, и "Кримски вятър", и източници от украинското командване "Юг" съобщха, че в Черно море са се появили 7 руски ракетоносителя, които сумарно могат да изстрелят 48 ракети "Калибър".

Припомняме, че днес, 7 октомври, издирваният от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин има рожден ден. Днес той навършва 72 години. А вчера през нощта и ранната сутрин Руската федерация изстреля 87 дрона клас "Шахед" по цели в Украйна, като 56 бяха свалени, още 25 бяха "приземени" с електронно заглушаване, съобщиха украинските ВВС. Освен това руснаците изстреляха и 2 балистични ракети "Искандер-М", 1 ракета "Искандер-К" и 1 ракета Х-59/69.

Още: За добро утро: Поредна руска петролна база гори след атака с дронове (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес