Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Обстрел и голям пожар в Белгородска област на Русия (ВИДЕО)

14 септември 2024, 19:56 часа • 4425 прочитания

За обстрел на магистралата Шебекино-Белгород съобщи на 14 септември губернаторът на граничещата с Украйна руска Белгородска област Вячеслав Гладков. Той заяви, че има четирима ранени.

По думите на губернатора - при нападението имало нанесени и щети по магистралата, като един автомобил е изгорял напълно, а втори е бил повреден.

Още: Украйна е дала на САЩ и Великобритания СПИСЪК с цели в Русия за западните оръжия

По-късно Гладков съобщи, че жена е загинала в резултат на "пряко попадение" на снаряд в къща в белгородското село Безлюдовка.

Междувременно над Шебекино, което е предградие на Белгород, се издига дим, съобщават местните власти. Районът на града отново е подложен на обстрел, пише Гладков.

Още: Бивш съветник на Тръмп: Ако Путин използва ядрено оръжие в Украйна, подписва смъртната си присъда (ВИДЕО)

Пожар

В района на Шебекино се оказа, че има мащабен пожар. Според губернатора там горяли отпадъци и мъртви дървета. Заради ограничената видимост и силния дим властите са затворили магистралата към Шебекино в няколко района, но движението вече е възстановено.

"В областта има голям брой пожари. Работят пет противопожарни екипа, а от горското стопанство са докарани шест единици техника. Издадох заповед да се отпусне допълнителна техника за ликвидиране (на огъня), както и да се изпратят доброволни пожарни отряди от съседните области“, пише той.

Още: Украйна е пробила на ново място в Курска област - говори за напредък и обкръжение на руснаци (ОБЗОР - ВИДЕО)

Удар в окупираните земи

Същевременно излязоха данни за мащабен удар срещу окупирания от Русия град Луганск. Подробности все още не са оповестени.

На кадри от мястото на предполагаемото попадение се вижда огромен облак дим.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес