Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нови обвинения за Тимур Иванов - бившата дясна ръка на Сергей Шойгу

07 октомври 2024, 12:54 часа • 844 прочитания

Присвояване на над 200 000 000 рубли, които е трябвало да послужат за закупуване на два ферибота за линията към Керч (Крим) - това е поредното обвинение срещу бившия руски военен зам.-министър Тимур Иванов. Иванов беше считан за дясната ръка на Сергей Шойгу, докато Шойгу още беше военен министър на Руската федерация - сега е председател на Руския съвет за сигурност.

Още: Чистка на екипа на Шойгу и мистериозна смърт: Разчистват ли се свидетели? (СНИМКИ)

Иванов категорично отхвърля обвиненията, но тези специално не са най-сериозните - по-сериозното е организирането на присвояване на средства от Interkommerts Bank в размер на над 3 милиарда рубли чрез прехвърляне по сметки на чуждестранните компании Turinvest Services Limited (Хонконг) и Fromarc Investments Limited под прикритието на сключване на споразумения за продажба и покупка на чуждестранна валута. Всичко това, заедно с фериботите, влиза като обвинение срещу Иванов по чл. 160, т. 4 от руския наказателен кодекс, посочва ТАСС.

Предвиденото наказание е до 10 години затвор и до 1 000 000 рубли глоба. Отделно Иванов вече е с повдигнато обвинение за подкуп от 1 000 000 рубли за уреждане на държавни поръчки на приближения до Иванов бизнесмен Сергей Бородин. Адвокатът на Иванов обаче оспорва, че парите така и не са приведени в доказателствения материал.

Що се отнася до фериботите по линията "Керч", те бяха сериозно разчистени от украинците: Пет катера и два ферибота: Унищоженията край Кримския мост явно са още повече (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес