Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нова масирана атака с дронове по Украйна: Ранени и щети по дунавско пристанище (СНИМКИ)

26 септември 2023, 09:52 часа • 2421 прочитания
Реклама

Русия е изстреляла общо 38 дрона "камикадзе" "Шахед-136/131" срещу Украйна през нощта на 25 срещу 26 септември. Украинската противовъздушна отбрана е свалила 26 от тях, т.е. 12 са били изпуснати, по данни на Военновъздушните сили на Киев.

Удар по района на Измаил

Атаката е засегнала пристанищната инфраструктура в южния Измаилски район на Одеска област, който през последните месеци е сред основните цели на руснаците. Ранени са двама души, съобщи губернаторът Олех Кипер в "Телеграм", добавяйки и снимки от щетите.

Според областния управител двучасовата атака е нанесла щети на сградата на контролно-пропускателния пункт на пристанището, на складовете и на над 30 превозни средства. Измаил се намира на река Дунав, като на отсрещния бряг е територия на НАТО - Румъния.

Още: Румъния ще сваля руски дронове по границата си с Украйна

Кипер заяви, че повечето безпилотни самолети, които са били насочени към Одеска област, са били свалени от противовъздушната отбрана, но не уточни броя им.

Атаки и по Николаев

Шест от 26-те дрона са свалени над южната част на Николаевска област, съседна на Одеска област, съобщи областният управител Виталий Ким.

Той твърди, че отломки от дрон са паднали върху селскостопанско предприятие в община, намираща се на около 80 км североизточно от Николаев, и са предизвикали пожар. По предварителни данни няма пострадали.

Още: САЩ дават на Украйна касетъчни боеприпаси за HIMARS още тази седмица?

Щети в Черкаска област

Противовъздушната отбрана е унищожила още четири дрона над Черкаска област, но е бил засегнат инфраструктурен обект в региона, пише губернаторът Игор Табурец. Не се съобщава за жертви.

Сутринта на 26 септември се съобщава и за взривове в Кривой Рог, родния град на Володимир Зеленски.

Още: Русия уж прави нова армия, с която да бие Украйна и губи влияние в Армения (ВИДЕО)

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес