Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Не" на платените операции с предимство: Лекари в Гърция на протест

08 април 2024, 10:11 часа
Реклама

Лекари в Гърция протестират днес срещу предоставянето на възможност за платени операции, които се извършват с предимство в държавните болници.

"Не достигат лекари и база за извършване на редовните необходими операции, а принуждават пациентите да плащат", коментират протестиращите медици от държавните болници, които излязоха с плакати пред лечебните заведения.

ОЩЕ: Гърция провежда важно учение на военновъздушните си сили

Здраве за продан

От опозиционната СИРИЗА казаха, че "правителството гледа на пациентите като стока за продан". "Здравеопазването е право на всеки човек, не предимство за богати", казаха социалистите в парламента при обсъждане на проблемите в здравеопазването.

В знак на протест и в защита правата на пациентите днес във всички държавни болници на страната се провежда протест на медицинския персонал.

ОЩЕ: Висок риск от пожари в Гърция

Служителите в държавна болница в Атина заплашиха с протести, ако премиерът осъществи планираното посещение. Болничните служители заявиха, че политиците използват високата чувствителност на обществото към проблемите на здравеопазването, но не решават никакви проблеми, а "всяко посещение е за политическа реклама", съобщи БНР.

Само лидерът на опозицията Каселакис днес посети болницата на остров Крит и обеща активна политика за отстраняване на проблемите. 

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес