Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Наплашени: В руски магазини боядисват в черно дъгата, момичета се извиняват публично за целувка (СНИМКИ и ВИДЕА)

07 февруари 2024, 13:43 часа • 2478 прочитания

Откакто ЛГБТИ движението бе обявено в Русия за "екстремистка организация" зачестяват случаи, когато хората, опасявайки се, че дори с невинни предмети или прояви в ежедневието могат да попаднат под ударите на закона, вземат мерки как да не влязат в полезрението на органите на реда и да си навлекат неприятности.

Такъв пример тези дни бе наблюдаван във верига парфюмерийни магазини "Летуал", които наред с други артикули продават тоалетно мляко с марката Unicorn Approve. И тъй като на опаковката на продукта е изобразен еднорог с грива в цветовете на дъгата, на служителите в магазините от веригата в Москва било наредено да премахват дъгата с помощта на черен маркер, за да не бъдат обвинени в ЛГБТИ пропаганда.

Още: Само в Русия: 5 дни арест за шарени обеци (СНИМКА)

 

Често ли се целувате с жени? Не, не, много се разкайвам!

Заедно с това нашумя и случай, при който полицията в град Краснодар задържа две тийнейджърки, целунали се пред камерата и публикували видеото в социалните мрежи. Те са били принудени да се извинят публично и да поясняват, че са "против" ЛБГТИ движението. "Извинявам се пред всички, които мислят, че съм за ЛГБТИ, аз съм против тази тема, наясно съм какви са законите в нашата страна."

На въпрос на полицая "Често ли се целувате с жени?", едно от момичетата отговаря: "Не, не! Това беше шега. Много се разкайвам!".

Срещу двете момичета са съставени протоколи за "пропаганда на нетрадиционни ценности".

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес