Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

На Украйна не й трябва сделка с Русия, а само винаги да я държи на един изстрел разстояние

29 септември 2024, 10:20 часа • 2404 прочитания

Споразумението с Русия за прекращаване на войната, за което говори кандидатът за президент Доналд Тръмп, е просто нереалистично и безсмислено. Така коментира срещата между Тръмп и Володимир Зеленски известният експерт по въпросите на външната и вътрешната политика на Украйна Володимир Горбач, изпълнителен директор на Института за трансформация на Северна Евразия и политически анализатор в Института за евроатлантическо сътрудничество.

Ето какво пише той в профила си във Facebook:

"Срещата между Тръмп и Зеленски се състоя. Страните се възползваха от медийното внимание, подхранено от скандала ден по-рано [посещението на Зеленски във военния завод в Пенсилвания, заради което от Републиканската партия в САЩ скочиха, че не са присъствали техни представители и поискаха разследване дали визитата не е била политически мотивирана в нарушение на федералните закони - бел.ред.], за да демонстрират своята градивност и помирение.

Тръмп отново продаваше на "най-добрия търговец в света" [думи на Тръмп, многократно изричани по адрес на Зеленски - бел.ред.] услугите си като посредник за сделка с Путин. Именно поради тази причина той се похвали с добрите си отношения с убиеца и военнопрестъпник [Путин]. Зеленски е минал през Ада: Детайли от срещата на украинския президент с Тръмп

Зеленски (не без малко тролене) кимаше и се съгласяваше, канейки Тръмп в Украйна (която по думите на Тръмп вече не съществувала...). 

В действителност Украйна няма нужда от никакво споразумение или сделка с Руската федерация и Путин. Защото нито едно споразумение не може да бъде нито "честно", нито "несправедливо", понеже просто няма да бъде спазено.

Ние трябва непрекъснато да държим врага на разстояние един изстрел. Само това е възможно и реалистично", заключава експертът.

Още: Тръмп обеща на Зеленски "много бързо" спиране на войната

 

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес